Små investeringar med en mindre avkastning

Det finns massor av små investeringar man kan göra i livet som ger en mindre avkastning tillbaka i form av minskade utgifter eller att man får värdefull tid. Det kan exempelvis vara att man investerar lite tid i att gå igenom sina försäkringsavtal för att se om man kan få en samlad försäkring hos ett försäkringsbolag till ett bättre pris. Eller så kanske man ska se över om det finns ett bättre elavtal att hitta som gör att man kan spara in pengar på sin energiförbrukning.

Tid är pengar vilket innebär att man bör värdera sin tid lika mycket som sina pengar. Om man exempelvis ska flytta kan en investering i flyttstädning visa sig vara värdefull då man frigör massor av tid och slipper allt krångel med att städa den gamla bostaden. Istället kan man lägga den tiden på att komma i gång snabbare i den nya bostaden. När man anlitar ett företag för flyttstädning så behöver man inte tänka mer på städningen då städföretagen lämnar garantier att flyttstädningen kommer att godkännas.

Många väljer också att investera i hemstädning som innebär att man slipper tänka på alla måsten när man är hemma. Istället får man en bra avkastning på sin investering i hemstädning i form av mer tid som man kan använda för att umgås med sin familj. Man kan dessutom få en del av sina pengar tillbaka när man anlitar städhjälp genom RUT-avdraget. Det innebär att man kan få 30 % av kostnaden för arbetet tillbaka.

Leave a Reply