Investera: tid är pengar

Du har hört det många gånger: tid är pengar. Om du vill få en god ekonomisk grund att stå på räcker det inte med att du bara tänker på att investera dina pengar rätt, utan också din egen tid. Väl använd tid, vare sig det är på jobbet, med familjen eller för att ta hand om din hälsa, betalar sig alltid bäst i slutändan.

Din tid

Det är många som startar företag för att få utlopp för sitt driv och kreativitet, och samtidigt kunna tjäna mer pengar. För att tjäna så mycket pengar som möjligt, försöker de göra allt själv. Problemet är att det ofta innebär att du inte lägger tiden på vad du verkligen är skicklig på, och som genererar pengar, utan massa timmar på sådant som tar tid. Om du inte själv är IT-konsult, så kommer du att förlora på att inte outsourca. För att spara 2000 kronor använder du tid för 10 000 kronor. Använd din tid rätt och välj Nordlo för din it outsourcing, så sköter de din IT-infrastruktur, medan du tjänar pengar.

Delegera och köp tjänster

Om du har anställda bör du satsa på att delegera så mycket som du bara kan, så kan du fokusera på de områden som du är skickligast på. Har du en medarbetare som skriver bra nyhetsbrev? Låt henne eller honom ta hand om det. Men om du inte har en anställd som skriver bra nyhetsbrev och dina egna mejl inte ger någon vidare respons – köp tjänsten. Detsamma gäller bokföring, städning och finansiella tjänster. Investera i att köpa bra tjänster och du investerar i ditt företag.

Leave a Reply