Investera i kontor

Är du en duktig investerare ägnar du säkert mycket tid åt att leta efter diverse investeringar att placera dina pengar i. Kommersiella fastigheter är en vanlig investeringsform som många med en extra stor budget ofta väljer då det vanligtvis ger en hög avkastning och är en relativ låg risk. Är du intresserad av att investera i kommersiella fastigheter finns det några saker du bör ha i åtanke innan du tar steget mot din nya investering.

Kontor som investering

Att hyra kontor i Stockholm är hett och många stora och små företag vill ha möjligheten att ha sin arbetsplats där allt händer, nämligen i huvudstaden. På senare tid har många kontor stått tomma på grund av coronakrisen då många istället har varit tvungna att jobba hemifrån, men förr eller senare kommer allt att återgå till det normala och kontoren kommer återigen fyllas. En del fastighetsägare med en osäker ekonomi har varit tvungna att sälja sina kommersiella fastigheter under krisen, vilket är ett perfekt köptillfälle för nya investerare som ser möjligheter när andra ser hinder. Är du en av dem som vill passa på att investera i kommersiella fastigheter så bör du passa på nu.

Kommersiella fastigheter – tänk på det här

En kommersiell fastighet kan vara alltifrån ett kontor till en matbutik, men den gemensamma faktorn är att det är en lokal som finns att hyra av ett företag och som en fastighetsägare tjänar pengar på att hyra ut. Ska du köpa och investera i en kommersiell fastighet bör du fundera över om fastigheten i sig är tillräckligt bra som investering. Du bör överväga två saker innan du beslutar dig för att investera i en kommersiell fastighet, varav det ena handlar om fastighetens läge och det andra om fastighetens användningsområde. Ligger fastigheten på en bra plats? Är platsen central och trevlig eller avskild och tråkig? Kan fastigheten användas på flera sätt eller är nischen för fastighetens användningsområde mycket liten och begränsad? Hur ser efterfrågan för den typen av fastigheter egentligen ut? Är det många som efterfrågar den typen av fastigheter eller är efterfrågan väldigt begränsad?

Leave a Reply