Smarta vardagsinvesteringar för företaget

Investeringar handlar inte bara om aktier och värdepapper, det handlar om att skapa eller tjäna pengar på ett smart sätt. Som företagare, och privatperson, kan du aktivt göra val som gör att du sparar in tusenlappar om året. Eller rent av i månaden.

Din ekonomiska situation

Just nu är det många företag och privatpersoner som går igenom en svår tid på grund av coronapandemin. Läget är osäkert för många företag och pengarna rullar inte in som vanligt. Det finns tre saker som skapar problem: brist på sparat kapital, brist på intäkter samt oundvikliga utgifter. Brist på sparat kapital är svårt att åtgärda just nu, förutom att ta ett lån. Mer intäkter jobbar du naturligtvis på, men det ligger inte helt i din hand. Det som du bäst kan råda över är vissa utgifter, både som företagare och som privatperson.

Smarta vardagsinvesteringar

Det finns många pengar att spara genom att köpa saker till företaget på ett smart sätt. Det är många som låter tusenlapparna rulla då de ändå får dra av köpen på momsen, istället för att se till att alltid göra en bra affär på allt som köps in. Det första som du kan göra är att köpa storpack av allt. Se det som en vardagsinvestering. Istället för att köpa mindre pack av kopieringspapper, patroner, toapapper och pappershanddukar, så köper du in rejäla partin hos OfficeDepå. Det sparar du både tid och pengar på. Se det som en investering.

Ett annat sätt att spara tid och pengar på, är genom att försöka ha så många digitala möten som möjligt. Då används bilarna mindre, tiden används mer effektivt och du behöver inte betala för bränsle eller annan transport. Just nu under coronapandemin är det också en slags hälsoinvestering, då digitala möten kommer att hålla er friskare. Att du eller nödvändig personal sitter i karantän är dyrt för företaget.

Leave a Reply