Allt färre sparar i aktier

Aktiespararnas VD  Günther Mårder har skrivit ett intressant inlägg om att allt färre sparar i aktier. Detta trots att det skett många förbättringar som gjort sparande i aktier enklare och billigare.

Historiskt har det varit ett antal tidigare perioder med sämre börs, 30-talet och 70-talet, och då var det en liknande tendens att privatpersoner lämnade börsen. Det innebär tyvärr att många kommer missa nästa stora uppgångsfas där börsen kanske stiger relativt oavbrutet i 10-20 år.

Färre och färre sparar i aktier…trots en våg av förbättringar!

”Under 1980- och 90-talen steg de svenska hushållens intresse för att investera i aktier kraftigt. Sparande i aktier blev en folkrörelse. Trenden var positiv fram till att IT-bubblan sprack vid millennieskiftet. Därefter har intresset successivt minskat trots att många förbättringar gjort aktiesparande både enklare och billigare.”

Läs hela inlägget: Aktiespararna – VD-bloggen